Меню

Варено жито - ашуре

23 декември 2005 | 08:36 | Аз жената
4 от 21 гласа
Добави в любими
Варено жито - ашуре

Приготвяне

Продукти:
500 г жито,
200 г захар,
50 г орехови ядки
50 г сини сливи сушени
50 г сушени кайсии
1 суп. лъж. канела


Приготвяне: Изчистеното и добре измито жито се залива с вода и се вари на тих огън докато омекне. Може предварително да се остави една нощ само във вода, за да набъбне добре. След сваряването се изцежда от водата, в която се е варило, оставя се да изстине и се смесва добре със счуканите орехови ядки, нарязаните на парченца сушени плодове, канелата и захарта.

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай