Доматите се нарязват на парчета. Най-добре е предварително да се обелят, макар аз да не го направих, защото бързах изключително много, тъй като домашните бяха вече на масата. Ако попарите за секунди домата в гореща вода ще го обелите много лесно. Загрявате дълбок тиган или тенджера, добавяте зехтина и после чесъна. Не трябва чесънът да се зачервява, за това се бърка на умерен огън. Изсипват се нарязаните на кубчета домати и котлонът се засилва. Бъркат се непрекъснато в продължение на 5-6 минути. Посоляват се. По желание може част от тях да се пасират. Добавя се 2/3 от босилека. Останалият босилек се използва за декорация на пастата. Пастата се поднася поръсена с пармезан и малко зехтин.
Брой порции: 4
Подготовка: 10 минути
Приготвяне : 20 минути
Готово след: 30 минути
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).
Опитайте още: