200 мл от млякото се загрява, заедно със захарта. Добавя се натрошеният шоколад до пълното му разтопяване. Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода и се добавя към останалите продукти. Сместа се връща на котлона за 4-5 минути и се оставя да се охлади. Разбиваме 150 мл. прясно мляко със сметаната и ванилията и добавяме към охладената смес. Намокряме стените на форма за кекс с малко вода и изсипваме половината от крема . Нареждаме бисквитите и 1 ч. ч. от малините . Покриваме с останалата част от крема и малините . Оставяме да се охлади за 3-4 часа.
Забележка !!! Преди да обърнем кексовата форма, потапяме в топла вода за 10 секунди за по-лесно изваждане.
Автор на рецептата е Диди Петрова, участник в конкурса „Празнични трапези“.
Опитайте още: