Маята се разтваря в малко хладко прясно мляко или вода с 1 чаена лъжичка захар, като се надигне слагаме малко брашно да се получи каша и пак оставяме да втаса.
В отделен съд разбиваме яйцата и захарта, добавяме маста и кравето масло размекнати, но не разтопени и останалото прясно мляко, и киселото мляко. Добавяме ванилията, ако има, и лимоновата кора.
В друг, по-голям съд слагаме брашното и 1 щипка сол. Когато маята втаса втори път, смесваме я с течните съставки и всичко наливаме постепенно върху брашното, като месим бавно и внимателно.
Сравнително бързо се омесва. Тогава оставяме готовото тесто да втаса още веднъж и когато е втасало разрязваме на 3-4 топки и разточваме. Всяка разточена кора намазваме с белтък и поръсваме с орехи, стафиди, захар и канела или какао, навиваме на руло и заплитаме рулата. Пак оставяме да втаса. Накрая намазваме с жълтъка и поръсваме с ядки или сусам, може и захар по желание и печем. Захарта за отгоре се мокри, за да не изгори.
Рецептата е на Красимира Петрова, участва в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“