Меню

Домашен козунак в хлебопекарна

27 май 2013 | 14:00 | Аз жената
Добави в любими
3 яйца,
180 г захар,
150 мл прясно мляко (може и кисело),
100 мл олио,
500 г бяло брашно,
1 пак. хлебна мая на прах

Продукти
Приготвяне

От трите яйца се отделя един жълтък и се оставя за намазване. Останалата част от яйцата се разбива с миксер заедно със захарта, млякото и олиото. Прибавят се пресетите заедно брашно и мая и полуготовото тесто се слага в хлебопекарната.

Избира се програма около 3часа (в случай, че машината няма програма за козунак).

По желание се добавят парченца локум и стафиди при определения за добавяне звуков сигнал на машината.

Около 40мин преди края на печенето, козунакът се намазва с разбития отделен жълтък и малко олио. Поръсва се със захар.

Рецептата е на Мария Петрова, участва в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Донка ( преди 11 години )
И как точно се намазва с жълтък 40 минути преди края на печенето след като машината не е препоръчително да се отваря преди приключване на програмата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар