Меню

Италиански десерт „Семифредо“

10 юни 2013 | 09:15 | Аз жената
Добави в любими
2 опаковки бисквити "Закуска"
2 бр яйца
150 гр бял шоколад
500 гр несладка сметана
50 гр Бейлис
2 бр желатин
400 гр захар
100 гр масло
1 есенция ром
200 гр ядки

Продукти
Приготвяне

Бисквитите се натрошават на ситно и се объркват със 100 грама меко масло и 50 грама Бейлис. Получава се тесто, което се поставя като блат във форма за торта. Прави се крем от 500 грама несладка сметана, разбита на пяна с миксер и 2 бр. разбит желатин. Отделно се смесват 2 бр. разбити жълтъка със 100 грама захар и 1 есенция ром. 2 белтъка се разбиват на пяна и всичко се обърква заедно, за да се получи крем. 150 грама бял шоколад се разтваря на водна баня и се прибавя към сместа, след което се изсипва във формата. Прави се крокан от 200 грама ядки и 300 грама захар (карамел с натрошени на ситно ядки). Най-отгоре се поставя част от крокана и с лъжица с въртеливи движения се правят шарки в сместа.

Рецептата е предоставена от кулинарното предаване „Черешката на тортата“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай