Меню

Супа топчета с ориз

18 юни 2013 | 10:10 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г кайма овкусена с подправки (виж по-горе линка)
1 средно голяма глава лук
3-4 пълни супени лъжици ориз
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 ч.л. чубрица
1-2 с.л. олио
200 г кисело мляко
2 яйца
брашно за овалване

Продукти
Приготвяне

Каймата се овкусява с подправки (както в рецептата за домашни пържени кюфтенца), добавя се малко вода. Към каймата се прибавят 2 с. л. ориз. Каймата се омесва добре. Оформят се топчета с желаната големина, които се овалват в брашно. Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнината. След като поомекне се налива 1 литър (може и малко повече) вода. Оставя се водата да се затопли и малко преди да заври се слагат топчетата. Добавят се сол, черен пипер и чубрица. Супата се остава да ври на тих огън до готовност.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
мари ( преди 11 години )