В голям съд натрошете на малки парченца бисквитите, нека те да бъдат с приблизителна големина около 1см, не по-малки, за да се усещат в тортата. Разтопете маслото и го изсипете върху бисквитите. Добавете ванилията и прясното мляко, което не трябва да е предварително затоплено. Разбъркайте.
Ред е на какаото, орехите и пудрата захар. Захарта я добавяйте постепенно. Няма точен грамаж, защото всеки приготвя тази торта според предпочитанията си за сладост. Най-накрая добавете коняка.
Бъркайте добре всички съставки на ръка, с помощта на сладкарска лъжица. Изберете подходяща форма, в която да я изсипете. За декорация може да използвате натрошени ядки, настърган шоколад или да залеете с разтопен шоколад.
Друг оригинален завършек е да покриете тортата с марципаново тесто. Марципановото тесто има вкус на бадеми. Можете да го намерите в големите вериги магазини. Тортата трябва да престои поне пет часа в хладилник, покрита с домакинско фолио, за да не изсъхне.
Снимка: Sxc.hu
Опитайте още: