Меню

Плодов десерт с крема сирене

4 юли 2013 | 09:00 | Аз жената
Добави в любими
1 кутийка крем сирене
2 с.л. заквасена сметана
3 с.л. кисело мляко
300 г горски плодове по избор
2 с.л. пудра захар
захар

Продукти
Приготвяне

Може да приготвите десерта с крема сирене „Филаделфия“, както със замразени горски плодове, така и с пресни – според вашите предпочитания и сезона.

Единственото, което трябва да направите е да загреете тиган, в който да сложите около 300 грама от плодовете, като към тях добавите 3-4 супени лъжици захар. Разбърквайте периодично докато плодовете се сгъстят.

През това време смесете крема сиренето (1 кутийка от 175 грама) с 2 с. л. заквасена сметана и 3 с. л. кисело мляко. Добавете към сместа 2 с. л. пудра захар (ако желаете десертът да е по-сладък прибавете още) и разбъркайте добре. След като плодовете изстинат ги прибавете към сместа с крема сирене и разбъркайте.

Сервирайте плодовия десерт с крема сирене веднага или охладен – по ваше желание.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай