Може да приготвите десерта с крема сирене „Филаделфия“, както със замразени горски плодове, така и с пресни – според вашите предпочитания и сезона.
Единственото, което трябва да направите е да загреете тиган, в който да сложите около 300 грама от плодовете, като към тях добавите 3-4 супени лъжици захар. Разбърквайте периодично докато плодовете се сгъстят.
През това време смесете крема сиренето (1 кутийка от 175 грама) с 2 с. л. заквасена сметана и 3 с. л. кисело мляко. Добавете към сместа 2 с. л. пудра захар (ако желаете десертът да е по-сладък прибавете още) и разбъркайте добре. След като плодовете изстинат ги прибавете към сместа с крема сирене и разбъркайте.
Сервирайте плодовия десерт с крема сирене веднага или охладен – по ваше желание.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).
Опитайте още: