Меню

Калмари в доматен сос

5 юли 2013 | 10:06 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 домата настъргани
350 г пресни калмари изчистени
1-2 скилидки чесън
черен пипер
магданоз нарязан на ситно, за поръсване
сол
2-3 с.л. зехтин

Продукти
Приготвяне

В загрят тиган се слага зехтинът и след като се затопли се прибавя чесънът. Добавят се настърганите домати, осоляват се. Бъркат се често. След като доматите се сгъстят се прибавят нарязаните на шайби калмари. Прибавя се и прясно смлян черен пипер.

Ако калмарите са предварително бланширани, се оставят за 2-3 минути най-много в доматения сос. Ако са пресни времето за топлинна обработка се увеличава двойно. Не гответе калмарите повече, отколкото е указано в рецептата, защото стават жилави.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай