Сочно телешко в гювече

28 август 2013 | 13:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г телешко месо
150 масло или зехтин
2 големи глави лук
4 чушки яйца
1 кофичка кисело мляко
сол, черен пипер
телешки бульон

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на малки парчета, а лукът и чушките на ивици. На дъното на гювечето сложете мазнината и след това наредете парчетата месо и зеленчуците, долейте и малко бульон. Овкусете със сол и пипер и сложете да се пече в умерена фурна. Когато месото омекне, го залейте със смес от кисело мляко и яйца и допечете до готовност на месото.

Снимка: Sxc.hu

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай