Патладжаните се измиват, нарязват се и се посоляват, за да се премахне горчилката. След като постоят ги измивате отново, нареждате ги в тавичка и ги поливате с мазнина. Печете във фурна до готовност.
След това ги изваждате и ги нареждате в голяма плоска чиния. Наръсвате с настъргано или натрошено сирене и заливате с дресинга.
Дресингът се прави именно от течен мед, горчица и зехтин. Количеството зависи от броя на патладжаните и от вкусовите ви предпочитания. Приблизително 3:1 според мен е идеалното съотношение между горчицата и меда. Добавяте и зехтин, хубаво разбърквате, заливате и поднасяте.
Може да добавите и наредени белени червени или розови домати със сирене.
Много, много, ама наистина много вкусно…
Опитайте още: