Меню

Торта с цедено кисело мляко и сладко от смокини

17 септември 2013 | 10:10 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
4 готови блата за торта
сладко от смокини
50 мл коняк
За крема:
3 опаковки цедено кисело мляко
ванилия
150 г натрошени орехи
1 чаша пудра захар
100 г масло

Продукти
Приготвяне

Вземете първия блат и с помощта на лъжичка го напоете с прясното мляко и коняка. След като е готов, направете крема. Разбийте маслото и захарта и добавете ванилията. Получената смес прибавете към киселото мляко, заедно с орехите.

Разбъркайте добре и може да намажете блата. След това сложете втория блат отгоре. И него напоете с прясно мляко. Отново намажете с крема и добавете сладкото от смокини. Ред е на третия блат, който напоявате с мляко и намазвате с крем и сладко. Последния блат напоявате с мляко и намазвате с крем. С остатъка от крема намажете тортата от всичките й страни и украсете с настърган шоколад. Ако обичате вкуса на коняк, може да го добавите към всеки блат.

снимка: Sxc.hu

 

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
cho ( преди 9 години )
Кави са тези опаковки цедено мляко? Има всякакви разфасовки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар