Продукти:
за блатовете: 6 яйца, 9 лъжици смлени орехи, 9 лъжици брашно, 6 лъжици захар
за крема: 250 гр масло, 200 гр захар, 2 яйца, 1 ванилия
за плънката: около 150-200 гр целувки, 2-3 лъж. захар
Приготвяне на блатовете – 3 бр.:
Разбийте 2 яйца с 2 суп. лъж. захар, после постепенно добавете 3 лъж. орехи и 3 лъж. брашно. Изсипете сместа в добре намазнена форма за торта. Печете в загрята фурна за около 10-12 минути на силна температура. Блатът е готов, когато леко зарозовее. Извадете от фурната и от формата върху хартия и оставете да изстине. Направете по същия начин още два блата.
Приготвяне на крема:
С миксер на бърза скорост разбийте яйцата със захарта. Започнете да добавяте маслото, което е размекнато (на стайна температура) по малко. Скоро се получава великолепен крем. Добавете ванилията и кремът е готов.
Сглобяване на тортата:
Натрошете на едро в купа целувките. Поставете в плоска тортена чиния първия блат. Напоете с няколко лъжици захарен сироп (2-3 лъж. захар и 1/2 кафена чаша вода). Намажете обилно с крем. Поръсете с натрошените целувки. Поставете втория блат и повторете. Най-отгоре украсете с крема и няколко цели целувки. Поставете целувчената торта в хладилника за 2-3 часа, за да стегне.
Получава се прекрасна торта. Можете да използвате различни на цвят целувки, за да получите различен ефект и да стане тортата по-шарена и весела.