Меню

Есенен сладкиш с тиква

2 октомври 2013 | 10:00 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 кг и 1/2 тиква
150 г захар
3 яйца
200 мл прясно мляко
80 г галета
80 г масло
2 щипки канела

Продукти
Приготвяне

Нарежете тиквата на малки парчета и я сварете в подсолена вода. След като се свари я направете на пюре. В купа разбийте добре захарта, маслото и жълтъците. След това добавете тиквата и отново разбъркайте. Постепенно сложете млякото, галетата, орехите и канелата.

Последни се слагат белтъците, които предварително сте направили на сняг. Разбъркайте внимателно и сложете тестото във форма за печене предварително намазана с масло и поръсена с малко брашно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като изстине може да поръсите с пудра захар.

Снимка: Sxc.hu

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай