Меню

Солен кекс с кренвирши

5 септември 2011 | 00:00 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
Солен кекс с кренвирши

Приготвяне

Продукти:
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода
1 ч. л. оцет
7 с. л. олио
2 ч. ч. брашно
2 кренвирша
150-200 г сирене
магданоз

Приготвяне:
Към киселото мляко се прибавят содата и оцетът. Смесват се с яйцата, олиото и брашното, за да се получи кексово тесто. Добавят се и ситно нарязаните кренвирши и натрошеното сирене и магданозът. Пече се във форма за кекс, предварително подмазана, на средно силна фурна – 180-200 градуса за около 40 минути.

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Антоанета ( преди 12 години )
КреНвирши се пише думата, моля поправете я! Срамно е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 12 години )
Антоанета, благодаря, поправихме веднага "кремвиршите". Във времето на компютърните програми за проверка на правопис това е наистина голям пропуск. Все пак, в самия текст думата беше изписана два пъти правилно, което е интересно. Може би понякога подсъзнанието по фройдистки ни кара да правим неволни пръстови асоциации с крем. :-)(В. Любенов)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар