Най-напред трябва да приготвите каймата. Нарежете на ситно лука и магданоза и ги добавете към нея. След това трябва да добавите яйцата, солта, черния пипер, кимиона и чубрицата.
Всичко се омесва добре и се оставя подправките да овкусят добре месото. През това време сложете обелените и нарязани на кубчета картофи да се варят. След като са готови, трябва да ги направите на картофено пюре.
Пасирайте картофите, добавете 50 г масло, мляко (колкото поеме до получаването на гладко пюре) и сол на вкус. След като и пюрето е готово изсипете каймата в тавичка. Хубаво я разстелете и върху нея изсипете картофеното пюре. Каймата и пюрето трябва да са еднакви на височина като пластове.
Сложете ги да се пекат на 180 градуса до готовност на каймата. След като каймата е готова, извадете тавата от фурната и поръсете ястието с настърган кашкавал и отново запечете леко.
Опитайте още:
Снимка: sxc.hu