В купа се слага 1/3 ч. ч. топла вода. Прибавят се захарта и натрошената мая + 1 с. л. брашно. Замесва се и се оставя около 20 минути маята да втаса. След това се добавя киселото мляко, сол и брашно до получаване на меко тесто (брашното се добавя по малко докато се постигне желаната мекота на тестото). То не трябва да е нито лепкаво, нито много твърдо. След като тестото е готово се оставя да втаса около 30 минути. От тестото се оформят 5-6 топки с еднаква големина. Всяка топка се разточва на дълга елипса и се нарязва на парчета с дължина около 30 см, дебелина 0,5 см и широчина – малко по-малко от тавата, в която ще печете. По средата се слага от плънката с яйце и сирене и се завива на охлюв. Всяка от хапките се нарежда в намаслената тава. Милинките се оставят да втасат около 20 минути. Маслото се загрява и в него се добавя галета и сол. Милинките се заливат с маслото. Пекат се на 170 градуса около 20-30 минути до готовност.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).
Опитайте още: