Меню

Салата от патладжан и бекон

5 ноември 2013 | 12:25 | Михаела Лазарова
Добави в любими
4 патладжана
300 г бекон
половин глава чесън
няколко стръка магданоз
сол, олио, оцет

Продукти
Приготвяне

Патладжаните се нарязват на кубчета без да се обелват и се посоляват. Оставят се така около час, за да се махне горчилката от тях. След това се изплакват и се бланшират в подсолена вода, докато променят цвета си. Изваждат се от тенджерата и се оставят да изстинат.

През това време на тефлонов тиган без мазнина запечете леко бекона, който предварително сте нарязали на лентички или кубчета. Сложете патладжана в чиния, добавете бекона, нарязаните чесън и магданоз. Овкусете с оцет, олио и сол.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай