Меню

Славянски гювеч

19 ноември 2013 | 11:50 | Михаела Лазарова
Добави в любими
800 г свинско месо 
1 и 1/2 чаша ориз
2 глави лук
5 червени чушки
2 люти чушки (пожелание)
2 домата (обелени и нарязани на ситно) или доматено пюре
6 скилидки стрит чесън
няколко стръка магданоз

Продукти
Приготвяне

Лукът, морковите и чушките се нарязват и се задушават в мазнината. Към тях се добавят парчетата месо. Те също трябва да се задушат добре. След това добавете ориза и червения пипер. Бъркайте докато оризът стане леко прозрачен и добавете водата.

Когато оризът е почти готов, сложете доматите и чесъна. Разбъркайте и изсипете ястието в тавичка или гювече и го сложете да се запече леко. След като е готов може да поръсите с нарязан магданоз.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай