Меню

Постни кифлички с локум

21 ноември 2013 | 10:44 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
15 г мая
300 мл чаша олио
300 мл вода
брашно колкото поеме за меко тесто
пудра захар и ванилия за поръсване
орехи за поръсване (пожелание)
локум- с орехи, други ядки или обикновен

Продукти
Приготвяне

Маята се разтваря в хладка вода и се прибавя към пресятото брашно. Към тях се прибавя и олиото. Замесва се меко тесто, което се разточва с дебелина 1/2 см и се изрязват триъгълничета. Във всяко триъгълниче се поставя по едно парченце локум и се навива на кифличка. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Пожелание може да ги поръсите с орехи. Преди да са изстинали се овалват обилно в пудра захар, в която сте сложили и ванилия.

Опитайте още:

Снимка: Reuters

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай