Меню

Агнешки кюфтета

27 ноември 2013 | 15:50 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
600 г кайма агнешка
1 глава лук настъргана
черен пипер на вкус
1 ч.л. кардамон сух
1 ч.л. кориандър сух
чили на вкус
1 с.л. магданоз нарязан на ситно
1 щипка индийско орехче
1 с.л. кимион

Продукти
Приготвяне

Всички продукти се смесват в купа и се месят в продължение на 10 минути или с кухненски робот за по-кратко време. След това каймата се оставя за около 1 час в хладилник. С мокри ръце се оформят кюфтета и се пържат в силно загрята мазнина. Поднасят се топли с желаната гарнитура.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай