Меню

Кисело зеле с боб на фурна

30 ноември 2015 | 09:42 | Михаела Лазарова
4 от 21 гласа
Добави в любими
1 кисела зелка
500 г предварително сварен боб или от консерва
2 глави лук
10 скилидки чесън
1 суп. лъж. доматено пюре
3 листа сушен дафинов лист
няколко зърна черен пипер
червен пипер
250 г бекон (пожелание)
олио
1 ч.20 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука и го сложете в мазнината да се задуши. След това сложете към него нарязаната на ситно зелка. Слагат се и зърната черен пипер, червен пипер и дафинов лист. Сипва се малко количество от зелевия сок. По време на готвенето, ако е необходимо се добавя вода.

Когато зелето е готово се слага и бобът, малко доматено пюре и нарязаният чесън. Гответе около 5 минути и изсиптете в тавичка. Сложете в предварително загрята фурна докато ястието се запече. Пожелание при запичането може да добавите и няколко парченца бекон.

Опитайте още:

Снимка: Sthinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мимитка ( преди 2 години )
Зеленцето много ни допадна с тази лесна за изпълнение рецептичка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33 rate up comment 1 rate down comment
Олга ( преди 6 години )
Определено не се получава добре. Нито лукът, нито доматите са подходящи за кисело зело. Никой вкъщи не го хареса, съжалявам, че пробвах тази рецепта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43 rate up comment 2 rate down comment
Хрус ( преди 8 години )
Преди да напишете тази рецепта май сте си мислили за прясно зеле. На кисело зеле домати НЕ се слагат, То си е достатъчно кисело, че да му слагам и домати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар