Меню

Тиквеник с готови кори

24 декември 2019 | 12:33 | Аз жената
2 от 3 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за баница 400 грама
1 дребна тиква цигулка
1 ч.ч. орехи изчистени, натрошени
1 ч.л. канела
1 с.л. настъргана кора от лимон
2 пакетчета ванилия
1/2 ч.ч. захар може и повече да се сложи, както и да се замени с мед

Продукти
Приготвяне

Тиквата се настъргва и леко се запържва в загрято чисто масло. Прибавят се натрошени орехи и канела (настърган лимон и ванилия). Подслажда се по желание с бяла, кафява захар или мед. Намазват се корите с чисто масло, слага се плънката и се навива на руло. Отгоре се поръсва леко с разтопено масло и се пече. Топла се поръсва с пудра захар с ванилия или леко се сиропира.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай