Нарязаните на ситно лук, чесън и морков се задушават в предварително загрения зехтин. След като омекнат се добавя нарязането на малки кубчета пилешко месо. Месото трябва да се зачерви от всички страни. Добавя се шареният пипер и солта. След това се прибавят настърганите домати (или от доматена консерва). Ястието се оставя да къкри на тих огън. Малко преди течноста да се редуцира се добавят и останалите подправки. Приготвя се сосът от бешамел. В разтопеното масло се запържва брашното при непрекъснато бъркане и на тънка струйка се прибавя прясното мляко. Бърка се докато сосът се сгъсти. Прибавя се щипка индийско орехче. Може да използвате тел за разбиване, за да не стане на бучки. Ако все пак това се случи – прецедете бешамела през цедка или пасирайте. На дъното на правоъгълна тава се слага една част от бешамела, нарежда се един ред кори за лазаня, след това отново бешамел, плънка, пак кори бешамел и плънка и така докато продуктите свършат. Важно е най-отгоре да остане плънка. Лазанята се пече около 40 минути на среден огън, като се проверява дали корите са напълно омекнали. Малко преди лазанята да е напълно готова с слага нарязаната на тънки филийки моцарела и се запича.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).