Меню

Сладкиш с тиква

2 януари 2014 | 12:00 | Михаела Лазарова
2 от 1 гласа
Добави в любими
1 и 1/2 кг тиква
150 г кафява захар
3 яйца
100 г счукани орехи
200 мл прясно мляко
80 г галета или сухари
100 г масло
чаена лъжичка канела
пудра захар с ванилия за поръсване

Продукти
Приготвяне

Тиквата се нарязва на парченца и се сварява в леко подсолена вода. След като се свари, се отцежда от водата, оставя се леко да изстине и се прави пюре от нея. Сложете я в купа и към нея добавете жълтъците, захарта, орехите, канелата, млякото, галетата и маслото. Разбъркайте добре.

Отделно разбийте на сняг белтъците и след това, бъркайки внимателно, ги добавете към останалите продукти. Тестото за сладкиша се пече в тава, намазана с мазнина и посипана с брашно (или сложете хартия за печене, а може да печете и в алуминиева форма за сладкиш), в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като изстине сладкишът се поръсва обилно с пудра захар, в която сте сложили няколко прахчета ванилия.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай