
Тиквата се нарязва на парченца и се сварява в леко подсолена вода. След като се свари, се отцежда от водата, оставя се леко да изстине и се прави пюре от нея. Сложете я в купа и към нея добавете жълтъците, захарта, орехите, канелата, млякото, галетата и маслото. Разбъркайте добре.
Отделно разбийте на сняг белтъците и след това, бъркайки внимателно, ги добавете към останалите продукти. Тестото за сладкиша се пече в тава, намазана с мазнина и посипана с брашно (или сложете хартия за печене, а може да печете и в алуминиева форма за сладкиш), в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като изстине сладкишът се поръсва обилно с пудра захар, в която сте сложили няколко прахчета ванилия.
Опитайте още:
Снимка: Sxc.hu