Меню

Торта „Данушка“

19 януари 2014 | 12:00 | Аз жената
Добави в любими
1 кофичка кисело мляко 3,6% 
1 ч.ч. захар 
50 г суха сметана – бяла 
40 г желатин 
2 кутии бисквити (с дупка) 
2 банана 
5 киви сладко /мармалад/ 
50 г смлени орехови ядки

Продукти
Приготвяне

Желатинът се изсипва в малко топла вода да набъбне, след което се разтапя на водна баня. Киселото мляко и захарта се разбиват с миксер. В отделна купа сухата сметана се разтваря в малко вода, след което се смесва с киселото мляко. Към тази смес се добавя желатинът. Разбърква се всичко докато се получи пухкав крем. Бисквитите се подреждат в тавичка. Дупките на бисквитите се запълват със сладко. Бисквитите се намазват със слой от крема и отгоре се покрива с нарязани на шайби киви и банани. Това се повтаря докато свърши сместа. Тортата се поставя във фризер за един час, за да се стегне. Стените на тавичката се обливат с топла вода. Тортата се обръща в голяма плоска чиния или поднос. Отново се слага в хладилника, за да могат бисквитите да омекнат.

Автор на рецептата е Десислава Трифонова, победител в кулинарния ни конкурс „Празнични трапези“.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 10 години )