Яйцата се разбиват със захарта, ванилията и олиото. Постепенно се прибавя брашното и бакпулверът. Тестото се омесва на топка и се дели на 2 или 3 части, за да може да се точи лесно. Разточва се с дебелина 3 мм. Колкото е по-тънко тестото, толкова сладките ще са по-хрупкави. С форма за сладки или чаша се изрязват кръгове от тестото, като в половината се изрязват звезди или други форми, по-малки кръгчета. Тавата се намазва с масло или се застила с хартия за печене. Изрязаните кръгове се пекат в загрята на 170 градуса фурна за около 10 минути, докато леко порозовеят. След като изстинат тези които са без дупка се намазват с конфитюр, а тези с дупката се поръсват с пудра захар. Върху намазаната с конфитюр сладка се слага тази с дупката.
Автор на рецептата е AYSU, участник в конкурса ни „Празнични трапези".
Опитайте още: