В тенджера се поставя месото и се налива толкова вода, че месото да се покрие. Когато водата кипне, обираме пяната или пък изливаме водата и наливаме чиста. Добавяме дафиновия лист.
След като месото се свари, бульонът се прецежда. Отново се връща в тенджерата и се изчаква да заври отново. Във врящия бульон изсипваме нарязаното на ситно зеле, посоляваме и прибавяме и нарязания картоф.
В тиган с малко олио задушаваме цвеклото, което предварително е настъргано на едро ренде. След като цвеклото се задуши на бавен огън, прибавяме към него захарта и оцета. Разбъркваме добре и когато цвеклото леко се карамелизира, го добавяме към врящия бульон.
Почистваме моркова и лука, като морковът се настъргва на едро ренде, а лукът се нарязва на ситно. Така приготвените лук и морков задушаваме в тигана, прибавяме черен пипер и ги добавяме към бульона.
Когато всички зеленчуци се сварят, прибавяме и подправките на вкус и свежия копър. Ястието се отстранява от огъня, сипва се в чинии, добавя се сметана и се консумира с ръжен хляб и чесън. Приятен апетит.
Рецептата изпрати нашата читателка Инна Начарова от Русия
Снимка: freedigitalphotos.net
Опитайте още: