Меню

Карфиол и броколи със сметана и пармезан на фурна

4 март 2014 | 12:08 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г броколи
500 г карфиол
600 мл сметана
сол,черен пипер
100 г кашкавал
100 г пармезан или синьо сирене
1 глава лук
магданоз

Продукти
Приготвяне

Почистете броколите и карфиола, накъсайте ги на розички и ги сложете да се сварят в подсолена вода, докато омекнат. След като са готови, сложете ги да изстинат леко в тавичката за печене. Поръсете ги леко със сол, черен пипер, тънко нарязания лук и настъргания кашкавал.

Залейте със сметаната и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна. Когато са почти готови, извадете тавичката, поръсете с пармезана и върнете да се допече до златиста коричка. Най- накрая поръсете с пресен магданоз.

снимка: Sxc.hu

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай