Брашното, бакпулверът и солта се пресяват. Смесват се заедно с брашното от рожков. Маслото и захарта се разбиват с миксер, докато станат на крем. Добавя се кленовият сироп и яйцето и се разбива допълнително. Към течната смес се слагат по няколко лъжици от сухата смес и се бърка докато свърши сместа с рожков. Обърква се добре с дървена лъжица. Оформя се тесто, което се разделя на 20 топки (или 25 – в зависимост колко дребни искате да бъдат сладките). Топките се нареждат в тавичка за печене (покрита с хартия за печене) като леко се притискат с длан и върху всяка се забожда по един бадем. Сладките с рожков се пекат 13-15 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. След това се изваждат, оставят се за 2-3 минути да се поохладят и се прехвърлят върху решетка, за да изстинат.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова, www.merudia.bg
Опитайте още: