Меню

Агнешка яхния или яхния от агнешки врат

3 април 2014 | 12:40 | Мария Дуковска
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 брой агнешки врат около 700 грама
1 кг картофи
1 морков
1 брой чушка червена
2 глави лук
2 с.л. сушени подправки със зеленчуци
1 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
3 с.л. олио
сол на вкус
няколко стръка магданоз
1 ч.л. джоджен сух
2 ч.л. чубрица

Продукти
Приготвяне

Агнешкият врат се сварява и обезкостява. Олиото се загрява и в него се задушава нарязаният на полумесеци лук докато омекне. Прибавят се брашното и червения пипер и се разбъркват докато се позапържат. Добавят се картофите, моркова, чушката, месото и солта. Ястието се покрива с вода. Оставя се на котлона докато картофите се сварят добре. Прибавят се останалите подправки и се оставя агнешката яхния да поври още 5 минути. Поднася се топла.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова, www.merudia.bg

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай