Меню

Шоколадов мус с кафе

5 май 2014 | 13:16 | Михаела Лазарова
Добави в любими
300 г млечен шоколад, може бял или комбинация от 2 вида
1 чаена лъжичка ванилова есенция или 4 прахчета ванилия
4 яйца
около 100-200 мл сварено кафе леко охладено
сметана на спрей
сладолед

Продукти
Приготвяне

С ароматното кафе винаги стават необикновени десерти. За да си направите този невероятен шоколадов мус, ще имате нужда от кухненски робот. Сложете в него начупения шоколад, ванилията, яйцата и пуснете блендера, за да се смесят съставките добре. Добавете малко количество кафе до получаването на гладка смес.

Ако нямате кухненски робот, ползвайте миксер, но вместо твърд шоколад сложете течен, за да ви бъде по-лесно. Разсипете муса в подходящи формички и поставете в хладилника да се охлади. След това украсете със сметана на спрей или с топка сладолед.

Снимка: Sxc.hu

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )