Меню

Чеснова крем супа от червена леща

28 април 2014 | 11:35 | Илияна Николова
Добави в любими
1 и ½ супени лъжици ситно нарязан чесън
½ чаша червена леща, измита и изцедена
¾ чаша нарязани и обелени домати
2 чаени лъжици олио
½ чаша ситно нарязан лук
½ чаена лъжица лют пипер
сол на вкус
2 чаени лъжици лимонов сок

За гарнитура

1 супена лъжица варен ориз, по желание

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в тенджера под налягане, добавете чесъна и задушете на „среден огън“ за няколко минути. Добавете лука и задушете отново за 1-2 минути. Прибавете червения пипер и доматите като разбърквате непрекъснато, за да не загори. Добавете лещата, солта и 2 чаши вода. Разбъркайте добре и оставете да се готви под налягане, докато индикаторът на тенджерата изсвири 3 пъти.

Преди да отворите капака напълно пуснете парата да излезе. Оставете настрана, за да се охлади.

След като изстине, пюрирайте супата, докато добие гладка консистенция. Прехвърлете пюрето в дълбок тиган, добавете 2 чаши вода, разбъркайте добре и варете на тих огън в продължение на 4-5 минути. Добавете лимоновия сок, разбъркайте и поднесете.

Снимка: Photl

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Много обичам червена леща и чесън, ще я опитам тази супа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар