Загрейте олиото в тенджера под налягане, добавете чесъна и задушете на „среден огън“ за няколко минути. Добавете лука и задушете отново за 1-2 минути. Прибавете червения пипер и доматите като разбърквате непрекъснато, за да не загори. Добавете лещата, солта и 2 чаши вода. Разбъркайте добре и оставете да се готви под налягане, докато индикаторът на тенджерата изсвири 3 пъти.
Преди да отворите капака напълно пуснете парата да излезе. Оставете настрана, за да се охлади.
След като изстине, пюрирайте супата, докато добие гладка консистенция. Прехвърлете пюрето в дълбок тиган, добавете 2 чаши вода, разбъркайте добре и варете на тих огън в продължение на 4-5 минути. Добавете лимоновия сок, разбъркайте и поднесете.
Снимка: Photl
Вижте още: