Меню

Десерт с маскарпоне и целувки

22 април 2014 | 16:04 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 опаковка маскарпоне
5 супени лъжици пудра захар
5 прахчета ванилия
пресни ягоди или други плодове
10-15 големи целувки
За украса:
канела
шоколадови пръчици
шоколадови пурички или друга ваша любима декорация за кремове

Продукти
Приготвяне

Сложете маскарпонето в купа и добавете към него пудрата захар и ванилията. Разбийте добре с миксер. В подходящи купички или чаши за сервиране на крема натрошете на дъното на всяка по малко целувки. Нека парченцата да не са твърде малки, за да може вкусът им да се усеща.

След това сложете няколко парченца ягоди и малко маскарпоне. Така редувайте продуктите като завършите с крем. Украсете с плодове, пурички, целувки, шоколадови пръчици, малко канела и т. н. Сложете крема за няколко минути в хладилника, за да се изстуди. Пресните плодове може да заместите и с любимото ви сладко.

Снимка: photl.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай