Меню

Свински пържолки по ирландски

15 октомври 2013 | 14:00 | Аз жената
4 от 6 гласа
Добави в любими
Необходими продукти: 
4 пържоли от свинско месо – обезкостени 
2 големи глави кромид лук 
2-3 ябълки 
8 парченца карамфил 
сол 
черен пипер 
1 ч. л смес от мащерка, босилек и риган 
1 чаша сухо бяло вино

Продукти
Приготвяне

Приготовление:

Пържолите се подреждат в средата на тавата. Между тях и от едната им страна се поставя едро нарязаният лук, а от другата резенчетата ябълки.
Карамфилът се поставя между ябълките. Посолява се добре със солта и пипера, а сместа от подправките се наръсва върху лука, добавя се виното. Покрива се с фолио и се пече в умерена фурна около час и половина. След това фолиото се отстранява и се допича още 15-20 минути до готовност и придобиване на кафяв цвят. За гарнитура могат да се сервират картофи или ориз.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня".

Снимка: thinkstock

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )