Меню

Сладкиш с орехи и круши

14 май 2014 | 16:11 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
3/4 чаша пудра захар
4 яйца
150 г меко масло
1 кафена чаша прясно мляко
150 г брашно
1 бакпулвер
3 прахчета ванилия
половин пакетче канела
70 г счукани орехи

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте добре пудрата захар с 4-те жълтъка. След това добавете прясното мляко и брашното, което трябва да е пресято с 1 бакпулвер. Не забравяйте да сложите и ванилията, канелата и орехите.

Тестото изсипете в подходяща тавичка за печене и ако е необходимо я намажете предварително с масло и поръсете с брашно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като сладкишът се опече наредете върху него нарязаните на тънки парченца круши и върху тях сложете разбитите на сняг белтъци с 4-5 лъжици пудра захар.

Печете още около 10-15 минути, докато белтъците хванат златистокафява коричка. Пожелание след като се опече може да го поръсите с пудра захар или да го намажете отгоре със сладко от круши.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )
ne obi4am kombinaciata na plod s orehi , pootdelno e dobre ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар