Меню

Пилешко с гъби и лук в бутер тесто

6 януари 2016 | 12:09 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
3 с.л.олио
1 щипка черен пипер, смлян
1 щипка бял пипер
2 щипки сол
300 г гъби печурки
2 глави кромид лук
600 г пилешко филе
1 пакет бутер тесто

Продукти
Приготвяне

Бутер тестото се разстила. Нарязва се на големи квадрати, като се предвиждат части и за покриване на плънката.

Нарязва се пилешкото филе на малки парчета и се запържва в нагорещеното олио. След като филето придобие златист загар, се прибавят гъбите и лукът. Разбърква се, прибавят се и подправките. Готовата плънка се разпределя в приготвените квадрати бутер тесто.

Подрежда се в намазнена тава и се пече в загрята на 180-200 градуса фурна.

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай