Меню

Пълнени домати с гъби и кашкавал

17 май 2014 | 12:00 | Михаела Лазарова
3 от 1 гласа
Добави в любими
10  домата
3 стръка чесън
3 стръка лук
магданоз
сол, черен пипер
няколко сухара
10 бр гъби печурки
100 г пармезан или кашкавал
50 мл мазнина

Продукти
Приготвяне

Изберете хубави червени и големи домати, които са добре узрели, но не прекалено меки. Изрежете ги малко откъм дръжката и издълбайте месестата им част. В тиган с мазнина задушете лука и чесъна и добавете вътрешната част на доматите.

Към тях сложете магданоз, сол, черен пипер и нарязаните на парченца гъби. След като сместа се задуши, напълнете доматите и ги поръсете със счукан сухар.

Печете на 180 градуса. Малко преди да ги извадите от фурната може да им добавите настърган пармезан или кашкавал и да ги запечете за няколко минути.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
=/= ( преди 10 години )