Пудингът се разбива със студеното мляко до получаване на стегнат крем.
Ягодите се нарязват на парченца и се смесват с крема с помощта на шпатула.
На дъното на тортена форма се подреждат ред бисквити, поръсват се с няколко лъжици от захарния сироп (предварително направен от захарта и водата в равни части).
Бисквитите се покриват с част от крема. Добре е бисквитите да са какаови, за да има контраст. Тези стъпки се повтарят ред по ред до достигане на горния ръб на тортената форма.
Плодовете се нарязват на парченца и се подреждат върху тортата.
Желатинът се разтваря във вода с няколко лъжици захар. Оставя се да изстине и леко да се сгъсти, след което се намазва с помощта на четка върху плодовете.
Снимка: личен архив
Вижте още: