Меню

Морковена торта с крем от маскарпоне

5 ноември 2018 | 08:23 | Илияна Николова
5 от 5 гласа
Добави в любими
200 г студена сладкарска сметана
1 пакет маскарпоне
1 пакет крема сирене
1 ч.ч. орехови ядки, смлени
3 бр. банани
3 бр. моркови
200 г кафява захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пак. бакпулвер
175 г брашно
125 г краве масло
3 яйца

Продукти
Приготвяне

Брашното се пресява със содата и бакпулвера. Морковите се настъргват. Бананите се нарязват на кръгчета. Всички продукти се смесват заедно. Към тях се прибавя маслото и 3-4 лъжици от орехите.

Сместа се изсипва в тава и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като изстине, се намазва с готовия крем от маскарпоне, сметана и крема сирене. Поръсва се с останалите смлени орехи за декорация!

За приготвянето на крема: Маскарпонето, пакетчето крема сирене и предварително разбитата в студена купа сладкарска сметана се разбъркват до получаване на гладък крем, готов за намазване върху изстиналата торта.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай