Меню

Запечен спанак с кашкавал и сметана

1 юни 2014 | 12:00 | Михаела Лазарова
3 от 4 гласа
Добави в любими
2 кг пресен спанак
150 г синьо сирене
няколко стръка пресен лук и пресен чесън
250 г кашкавал
500 мл течна сметана за готвене
сол, черен пипер
индийско орехче

Продукти
Приготвяне

Спанакът се измива и се нарязва на едро. В тенджера задушете лука и чесъна и след това добавете спанака. След няколко минути, когато поомекне, може да добавите сметаната. Бъркайте няколко минути докато се сгъсти и добавете част от кашкавала или синьото сирене и разбъркайте. Изсипете в тавичка.

Добавете индийското орехче, сол, черен пипер. Най-отгоре отново настържете малко кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

снимка:freeimages

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )