Меню

Ледено сорбе от диня

8 юни 2014 | 12:42 | Илияна Николова
Добави в любими
3 чаши диня
2 супени лъжици обезмаслено мляко
2 чаени лъжици лимонов сок (прясно изцеден)

Продукти
Приготвяне

Динята се нарязва на парчета. Семките се отстраняват. Съставките се смесват в миксер или блендер до получаване на гладка смес. След това сместа се прехвърля в плитък съд, покрива се плътно с капак или опаковъчно фолио и се оставя да замръзне между 4 и 6 часа.

С помощта на лъжица за сладолед оформете топки от готовото сорбе и сервирайте веднага. Поднесете в малки стъклени чаши за мелба или коктейлни чаши.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай