Меню

Ягодово тирамису с коняк

27 юни 2014 | 15:32 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
24 бишкоти 
500 г ягоди
1/4 чаша вода 
1/4 чаша захар 
1 чаша течна подсладена сметана за разбиване 
1  опаковка маскарпоне
3 прахчета ванилия
50 мл коняк

Продукти
Приготвяне

Подгответе ягодов сироп, като в тенджера сложите 1 чаена чаша нарязани ягоди с 1/4 чаша вода и 1/4 чаша захар. Оставете да къкри на тих огън като не спирайте да бъркате. Когато сиропът се сгъсти може да го махнете от котлона и да го пасирате с пасатор.

Отделно разбийте крема заедно със захарта, ванилията и сметаната. Добавете към сиропа от ягоди малко коняк. Потопете добре всяка бишкота в него. Подредете няколко една до друга, намажете ги с крем и върху тях сложете отново напоени бишкоти.

Така редувайте като накрая завършите с крем и ягоди.

Сложете в хладилник да стегне за 2-3 часа.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
=/= ( преди 10 години )