Меню

Печени пилешки бутчета терияки

23 юни 2014 | 11:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
12 бр пилешки бутчета
1 с.л. студена вода
1 с.л. царевично нишесте
½ чаша бяла захар
½ чаша соев сос
¼ чаша ябълков оцет
1 скилидка чесън, млян
½ ч.л. джинджифил
¼ ч.л. млян черен пипер

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера на слаб огън смесете царевичното брашно, студената вода, захарта, соевия сос, оцета, чесъна, джинджифила и черния пипер. Нека да покъкри малко, докато разбърквате постоянно. Когато се сгъсти и започне да бълбука, значи е готово.

Загрейте фурната на около 220 градуса. Поставете в леко намазнена тавичка пилешките бутчета. Намажете ги обилно в получения сос. Използването на четка за намазване ще ви улесни.

Печете в предварително загрятата вече на 220 градуса фурна за около 30-40 минути. След това обърнете бутчетата откъм долната страна и печете още 30 минути. На всеки 10 минути намазвайте отново месото с четката.

По желание сервирайте върху канапе от сварен ориз.

Време на приготвяне: 1 час и 30 минути.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )