Меню

Яйца по бенедиктински

7 юли 2014 | 16:12 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
2 жълтъка
4 яйца
100 г пушен бекон
40 г заквасена сметана
60 г кашкавал
200 мл бяло вино
125 г масло
4 филии хляб
2 домата
1 щипка сол
1 щипка черен пипер

Продукти
Приготвяне

Най-напред сложете на водна баня сметаната, жълтъците, кашкавала и виното, докато се сгъстят. Не загрявайте прекалено котлона. Подправете със сол и черен пипер. Изпържете яйцата на очи, така че жълтъците им да останат леко рохки.

Запържете бекона в тиган, докато добие лека златна коричка.

Филиите запържете леко и намажете с маслото. По желание, можете да изпечете филиите, вместо да ги пържите.

Сложете върху всяка филия по едно яйце. Нарежете доматите на полумесеци и декорирайте. Залейте с готовата смес от продуктите, приготвени на водна баня. Сервирайте, докато е горещо!

Време за приготвяне: 20 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай