Меню

Брускети с чери домати

30 юли 2014 | 17:01 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
5 скилидки чесън, ситно смлян (може и гранули)
250 г червени чери домати, нарязани наполовина
250 г жълти чери домати, отново наполовина
1 с.л. балсамов оцет
16 листа от босилек (цели)
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 бр. франзели или багети
8 с.л. масло, разтопено

Продукти
Приготвяне

В малък тиган затоплете мазнината на средно висока температура. Добавете чесъна и разбъркайте, за да се запържи за около минута, без да прегаря. Изсипете в купа и оставете да изстине.

Добавете доматите, балсамовия оцет, босилека, черния пипер и солта. Разбъркайте много добре, за да се смесят съставките. Ако е необходимо добавете още сол. Покрийте с фолио за съхранение и оставете в хладилник да престои за около час.

Нарежете франзелата на диагонални филийки. Разтопете половината от маслото в широк тиган и изпържете хляба от двете страни, докато хване лека коричка.

Щедро поръсете от доматената декорация върху готовите филийки франзела и сервирайте, докато са топли.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка и идея: Thepioneerwoman

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай