В малък тиган затоплете мазнината на средно висока температура. Добавете чесъна и разбъркайте, за да се запържи за около минута, без да прегаря. Изсипете в купа и оставете да изстине.
Добавете доматите, балсамовия оцет, босилека, черния пипер и солта. Разбъркайте много добре, за да се смесят съставките. Ако е необходимо добавете още сол. Покрийте с фолио за съхранение и оставете в хладилник да престои за около час.
Нарежете франзелата на диагонални филийки. Разтопете половината от маслото в широк тиган и изпържете хляба от двете страни, докато хване лека коричка.
Щедро поръсете от доматената декорация върху готовите филийки франзела и сервирайте, докато са топли.
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Снимка и идея: Thepioneerwoman
Опитайте още: