Нарязваме мангото, краставиците, чушките и фета сиренето на кубчета. Нарязваме и пресния девесил на ситно. Всички продукти се смесват с дресинга, приготвен от зехтин и лимон. Добавят се водораслите със сусам, а отгоре се слагат скаридите. С приготвения отделно дресинг се заливат и скаридите.
За дресинга: Смесват се лимон, зехтин, сол, стрита една скилидка чесън и всичко това се пасира. Към сместа добавете сусам и половин лъжичка мед. С този дресинг се поливат скаридите накрая.
Време за приготвяне: 20 минути
Продуктите са за 4 порции.
Приятен апетит!
Рецептата е предоставена и приготвена специално за читателите на Az-jenata.bg от шеф Петър Ангелов.
Снимки: Александър Маринов
Опитайте още: