Лукът и морковите се запържват в малка тенджера или касерола заедно със зехтин. Към тях се добавят нарязаните на кубчета домати и доматеното пюре с щипка захар. Добавяме и босилека, една стрита скилидка чесън, сол, черен пипер. Когато заври настъргваме тиквичката и изчакваме да заври отново.
След това добавяме зеленчуковия бульон и оставяме да поври няколко минути. Накрая добавяме фета сиренето и пестото, когато супата вече е изстинала.
Приготвяне на пестото: смесват се чесънът, босилекът със зехтина и по желание се добавя пармезан.
Накрая украсете с няколко резена морков, чушка и стрък магданоз.
Време за приготвяне: 15-20 минути
Продуктите са за 4 порции.
Рецептата е предоставена и приготвена от шеф Петър Ангелов.
Снимки: Александър Маринов.
Опитайте още: