Меню

Пилешки шиш-кебап

18 юли 2014 | 12:16 | Илияна Николова
2 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг пилешки гърди
¼ чаша лимонов сок
¼ чаша зехтин
¼ чаша ябълков оцет
2 скилидки чесън
1 ч.л. кимион
1 ч.л. риган
½ ч.л. мащерка
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
6 бр дървени шишчета
2 големи зелени или червени чушки, нарязани на жулиени
1 голяма глава лук, нарязан на филийки
12 бр чери домати

Продукти
Приготвяне

Смесете зехтина, лимоновия сок, оцета, чесъна, кимиона, ригана, мащерката, солта и пипера в средно голяма купа (стъклена или керамична). Добавете пилешкото вътре и го потопете, докато се покрие навсякъде равномерно с маринатата. Покрийте купата с фолио или капак и оставете да престои 2 часа.

Преди употреба накиснете дървените шишчета във вода за 30 минути. Загрейте скарата на средно висока температура, като я намазните малко предварително. Извадете пилешкото от маринатата и го изцедете добре. Нарежете месото на малки късове и нанижете на шишчетата като последователно редувате месото с чушките и лука. По желание можете да добавите и гъби.

Печете шишчетата върху предварително добре загрята скара като обръщате, за да се изпекат равномерно. Свалете от огъня, когато месото добие загар.

Можете да сервирате с шишчетата или да извадите ястието от тях и да го аранжирате в купа. И в двата случая по края украсете в чери доматчетата.

Време за приготвяне: 2 часа и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай