Смесете зехтина, лимоновия сок, оцета, чесъна, кимиона, ригана, мащерката, солта и пипера в средно голяма купа (стъклена или керамична). Добавете пилешкото вътре и го потопете, докато се покрие навсякъде равномерно с маринатата. Покрийте купата с фолио или капак и оставете да престои 2 часа.
Преди употреба накиснете дървените шишчета във вода за 30 минути. Загрейте скарата на средно висока температура, като я намазните малко предварително. Извадете пилешкото от маринатата и го изцедете добре. Нарежете месото на малки късове и нанижете на шишчетата като последователно редувате месото с чушките и лука. По желание можете да добавите и гъби.
Печете шишчетата върху предварително добре загрята скара като обръщате, за да се изпекат равномерно. Свалете от огъня, когато месото добие загар.
Можете да сервирате с шишчетата или да извадите ястието от тях и да го аранжирате в купа. И в двата случая по края украсете в чери доматчетата.
Време за приготвяне: 2 часа и 30 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: